Nieuw bij ons in de praktijk: HRA APP →
Herhaalrecepten uitsluitend via HRA app! 
Nieuw bij ons in de praktijk: HRA APP →
Herhaalrecepten uitsluitend via HRA app! 

Update COVID-19

Covid Update oktober 2021

NHG adviseert behouden van 1,5 meter in praktijken
Op 25 september vervalt onder andere het overheidsadvies om anderhalve meter afstand te houden. Zorginstellingen kunnen op dit vlak zelf hun beleid bepalen. Het NHG heeft vanuit de huisartsenzorg gekeken wat hierin verantwoord en verstandig is. Hun advies is om in de huisartsenpraktijk en de huisartsenpost voorlopig de 1,5 meter afstand te behouden. In de huisartsenpraktijk en -post kunnen zowel besmettelijke patiënten (met of zonder klachten) als bevattelijke personen (niet-immune personen doordat zij ongevaccineerd zijn of onvoldoende immuunrespons hebben na vaccinatie) komen. Zij treffen elkaar bijvoorbeeld in de wachtkamer. Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, adviseert het NHG de anderhalve meter afstand voorlopig te behouden in de praktijken en op de huisartsenposten.

Mondkapjes
Het dragen van mondkapjes is verplicht. Dit is omdat de NHG 1,5 meter afstand nog adviseert en de huisarts/ ondersteunend personeel u niet op 1,5 meter afstand goed kan onderzoeken. Wij vragen u dan ook om bij het bezoeken van de praktijk de mondkapjes te dragen. De praktijk heeft geen losse mondkapjes, dit is uw eigen verantwoordelijkheid.


Update COVID Augustus 2021

Inmiddels hebben wij door het RIVM aangemerkte risicogroep binnen onze praktijk gevaccineerd. Dit was een enorme opgave maar het it is ons gelukt en wij danken iedereen binnen het team hiervoor. Ook stellen wij het geduld van onze patiënten zeer op prijs.

Wij willen de kans op verspreiding van het coronavirus/COVID-19 beperken. Wij nemen de volgende maatregelen:

 • Heeft u een afspraak met uw huisarts, dan bent u VERPLICHT een mondkapje te dragen.
 • Bij de ingang van de praktijk dient u uw handen te desinfecteren.
 • Wij houden 1.5 meter afstand van elkaar.
 • Bent u door de GGD getest op corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk.
 • Komt u terug van vakantie uit een risicogebied (= oranje op deze website) dan blijft u na terugkomst 10 dagen in thuisquarantaine. Bij urgente klachten kunt u bellen met onze assistentes om te bespreken of, waar en wanneer de arts u kan zien.
 • U bent ALLEEN welkom op de praktijk met afspraak, na telefonisch contact met onze assistentes.
 • Wij vragen u NIET naar de praktijk te komen als u verkouden bent. Onze assistentes zullen u de juiste vragen stellen om samen te bepalen of, wanneer en waar u gezien kunt worden.
 • Indien u een afspraak op de praktijk heeft verzoeken wij u, ALLEEN naar deze afspraak te komen. Uitzondering zijn kinderen, patiënten met een begeleider, of patiënten die gebruik maken van een tolk/vertaler. Dan kunt u met maximaal 2 personen komen.
 • Wilt u op het tijdstip van uw afspraak komen. Niet te laat, maar ook niet te vroeg. Zo kunnen het aantal mensen in onze wachtkamer beperken.
 • Wij geven geen Non Covid-9 verklaringen af.
 • Patienten met klachten mogelijk passend bij een corona-infectie, kunnen zich zelf laten testen bij de GGD via telefoonnummer 0800 – 1202.

Update Woensdag 19-05-21

De huisarts gaat de komende twee weken  mensen in de leeftijd 60 – 62 jaar oproepen voor de Covid vaccinatie. U ontvangt dan per post een uitnodiging voor 15 juni met een afspraaktijd. (de afspraaktijd kan niet gewijzigd worden) De enige reden om de afspraak te kunnen verzetten is  als u tot vier weken voor de geplande  prikdatum positief op Corona bent getest. Neem dan tijdig contact met ons op. Wordt u in de periode van nu tot 15 juni 63 jaar, dan wordt u ook nog door ons opgeroepen.

De datum 15 juni lijkt nog ver weg maar helaas is het om logistieke redenen en de Corona regels die wij allen in acht dienen te nemen, niet mogelijk om voor zo’n grote groep mensen op korte termijn  tijd en ruimte te regelen om te kunnen vaccineren.

U krijg nadat u uw tweede AstraZeneca vaccinatie heeft gehad een bewijs mee dat u volledig bent gevaccineerd.

Bent u tussen 18 – 60 jaar en werd u voorheen uitgenodigd voor de griepvaccinatie maar heeft u deze niet genomen en heeft u nog geen uitnodiging gehad van het RIVM voor de Corona vaccinatie, neem dan contact met ons op tot donderdag 20 mei om u alsnog op te geven. Is deze datum verstreken, geef dan wel aan ons door dat u het graag wilt hebben. Dan hopen wij u, in de voor ons nog onbekende toekomst, door te kunnen sturen zodat u alsnog gevaccineerd kunt worden. Geeft u uzelf niet op, dan word u op een later tijdstip alsnog door het RIVM opgeroepen op basis van leeftijdsvolgorde van oud naar jong.

Mocht u geen AstraZeneca vaccin willen dan kunnen wij u geen medische indicatie geven om bij het RIVM een ander vaccin te ontvangen.

 


Update Dinsdag 04-05-21

Mensen van 18 – 60 jaar met een medische indicatie worden opgeroepen doormiddel van een brief om een Coronavaccinatie te krijgen via het RIVM. Dit zijn mensen die normaal ook in aanmerking komen voor de griepprik.

Komt u hiervoor in aanmerking dan hebben wij u via een email op de hoogte gesteld en informatie gegeven hoe zij een afspraak kunnen maken bij de GGD. Valt u onder deze groep maar heeft u geen mail ontvangen, neem dan contact op met de praktijk.

Mensen onder de 60 jaar met een BMI van boven de 40 worden niet meer gevaccineerd bij de Oranje Praktijk. Dit vanwege hoger risico op trombose na het krijgen van de AstraZeneca vaccinatie. Echter, bent u onder de 60 jaar met een BMI van boven de 40 en bent u op 1 april door ons gevaccineerd dan kunt u gewoon de tweede  prik van ons ontvangen. Dit omdat de  genoemde bijwerkingen enkel zijn opgetreden na ontvangst van de eerste prik.

 


 

Video: Gelderse zestigers moeten langer wachten op AstraZeneca vaccin.

Gelderland loopt achter met vaccinaties – Omroep Gelderland

 


Update Dinsdag 23-03-21

Op donderdag 1 april, in de middag zullen wij de Corona vaccinaties gaan geven in wijkcentrum de Stolp, Violierenlaan 101.

Heeft u kort geleden een uitnodiging ontvangen om op dinsdag 23 maart te komen om de Corona vaccinatie te ontvangen dan mag u vanaf woensdag 24 t/m dinsdag 30 maart naar de praktijk bellen. U ontvangt dan een tijdstip waarop u de vaccinatie kunt ontvangen.
Belangrijk is dat u dan de originele uitnodiging mee neemt in verband met de code die daarop staat en de gezondheidsverklaring (ingevuld) die bij die brief was ingesloten.

 


Update Donderdag 18-03-21

Nederland gaat het prikken met AstraZeneca weer hervatten. Begin komende week kunnen wij de nieuwe prikdatum op de website weer bekend maken.


Update Woensdag 17-03-21

De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is voorlopig  (t/m 28 maart) stilgelegd door het ministerie van VWS.

Dit betekent dat de geplande vaccinaties  in onze praktijk op 23 maart niet doorgaan.
Onze praktijk heeft mensen uitgenodigd die geboren zijn in 1956 en 1957, en mensen met overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren vanaf 1957 tot 2002 om te worden geprikt met het AstraZeneca-vaccin.

Heeft u van ons een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie op 23 maart?
Bewaar de brief (en bijlagen) zorgvuldig en kijk regelmatig even op deze website wanneer er een nieuwe datum voor het vaccineren voor u bekend wordt.

Wij informeren u, wanneer er duidelijkheid is over het vaccin, over een nieuwe vaccinatiedatum en wanneer u naar ons kunt bellen om een afspraak voor uw vaccinatie in te plannen.

Heeft u nog vragen?

 • U vindt meer informatie op coronavaccinatie.nl
 • Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur bereikbaar)

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen Corona?

 • In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Bekijk of download dit document.
 • Ook kunt u deze video bekijken.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen Corona.

Gebruik van ons e-mailadres

Ons e-mailadres (info@oranjepraktijk.nl) is NIET bedoeld om medische vragen te stellen en of verzoeken voor herhaal recepten. Wij zullen deze mails niet in behandeling nemen!

Herhaalrecepten kunt u herhalen via de Online Huisarts APP, receptenlijn.

Team Oranje Praktijk

Verhuizing
Oranjepraktijk

We zijn blij te kunnen melden dat wij in het eerste kwartaal van 2024 gaan verhuizen naar een mooi, vernieuwd pand aan de Eglantierlaan 3 in Apeldoorn. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, we houden u op de hoogte!